Olaplex på Lycka Frisör i Göteborg

Olaplex är en revolutionerande produkt som tagit inte bara frisörer och kändisar, utan hela världen med storm. Inte undra på det.

Denna omtalade och välbeprövade skönhetsprodukt är patentskyddad och unik med att sammanlänkar svavelbindningar!. Olaplex är miljöcertifierad och fri silikoner, sulfater, DEA och aldehyder. Produkterna är 100% vegansk, och varesig produkten eller ingredienser som används för produkten är inte testad på djur

Vad gör Olaplex?

Hårets keratin är ett protein som skapas av olika aminosyror. för att keratin ska skapas krävs att bindningar skapas där keratinet samlas. I den strukturen samlas hårets övriga bindningar, salt väte och svavel, som är elektriskt laddade. Salt och vätebindningar löses upp när håret blir blött, och kopplats åter ihop när håret blir torrt på automatik.

Svavelbildning som är hårets starkaste bindning kopplats däremot enbart isär av tex kemisk process så som styling. När svavelbindningarna bryts isär äts det viktiga keratinet upp. Detta leder till försvagat och poröst hår.

Det är här Olaplex kommer in och skapar magi. Olaplex kan den enda hårvårdsprodukt som kan länka ihop dessa svavelbindningar, och bevarar därmed hårets keratin. 

Håret får en högre kvalitet, blir starkare och får mer glans.

Hår med eller utan Olaplex behandling

Hur fungerar Olaplex?

Med enkelt 3 stegs process arbetar produkterna på molekylär nivå att leta upp bindningar som brutits isär efter att ha utsatts för kemisk slitage som exempelvis värme från fön eller plattång.

Nr 1 Bond Multiplier® & nr 2 Bond Perfector®

Nr 1 och Nr 2 är mycket koncentrerade produkter som används av och hos frisörer vid färgning och blekning. Nr 1 lagar hårets svavelbindningar och påbörjar processen att reparera håret i samband med att håret färgas, slingas eller tonas.

Nr 2 är en efterbehandling där processen att återbygga och reparera eventuellt resterande brutna bindningar och skapar ett starkt, glansigt och hälsosamt hår.

Nr 3 Hair Perfector

Nr 3 köper du med dig hem från salongen. Med denna behandling håller du hårets bindningar i bra skick mellan dina besök hos frisören. Brytningar minskar, texturen blir bättre och håret ser bättre ut. Ett måste i badrummet enligt många.

Hur använder jag Olaplex Nr 3

Applicera produkten i rent och fuktigt hår. Låt det sitta i minst 10 minuter, gärna längre. Du kan med fördel applicera det i håret på kvällen och sova med det under natten. Skölj därefter ut produkten och avsluta behandlingen med schampo och fuktgivande balsam eller inpackning.

Nr 4 Bond MaintenanceShampoo

Flera års utveckling och testande har resulterat i detta schampo som passar alla hårtyper och med fördel används dagligen. 

Ett drygt schampoo som ger lödder trots att det är sultanfritt.

Nr 5 Bond MaintenanceConditioner

Detta balsam passar precis som schampot alla hårtyper. Det reparerar, stärker och återfuktar utan att tynga ner det. Motverkar frissighet och slitna hårtoppar och hjälper skadat hår att bli mer lätthanterligt, starkare och glansigt.

Nr 6 BOND SMOOTHER

En nyhet från Olaplex!

En leave-in creme som eliminerar frizz, skyddar, reparerar och återfuktar alla typer av hår utan att tynga ner det. Koncentrerat och därmed drygt.

Hur använder jag Olaplex Nr 6

Applicera en väldigt liten del i fuktigt eller torrt hår med fokus från mitten till topparna. 

Kamma därefter och styla som önskat. Resultatet håller upp till 72 timmar.